Szin "Wasz uniżony Sługa, Mili moi."
Liczba postów : 29 Punkty Doświadczenia : 9233 Data Dołączenia : 28/04/2012 Wiek : 34 Skąd : Dąbrowa Górnicza
| Temat: Wiatyk - polski, darmowy system RPG Wto Sie 26, 2014 12:06 pm | |
| Witajcie moi mili. Parę dni temu miał premierę polski system RPG Wiatyk, który to mianuje się jedną z pierwszych polskich 'retrogier'. - Kod:
-
Wiatyk jest kompletnym systemem RPG obejmującym autorski świat dark fantasy, oryginalną, dynamiczną mechanikę i liczne porady dla prowadzących. Całość działa na systemie Creative Commons, gra w pełni legalna i darmowa do pobrania na stronie twórców: - Kod:
-
www.wiatyk.pl Tam też znajdziecie odpowiedzi na pytania oraz parę niezbędnych informacji. Mam nadzieję, że system się spodoba (ja niestety mogę się tylko zaczytywać w podręczniku) i po próbnych sesjach przedstawicie swoje opinie (jeśli do sesji dojdzie). | |
|
lordmarvel Charakter: Chaotyczny Destruktor
Liczba postów : 238 Punkty Doświadczenia : 9470 Data Dołączenia : 27/04/2012 Wiek : 37 Skąd : DG
| Temat: Re: Wiatyk - polski, darmowy system RPG Sro Sie 27, 2014 7:21 pm | |
| Dzięki za podzielenie się Szin Przyjrzymy się i może potestujemy:) | |
|
MSKPL Wódz Wredne Bydle
Liczba postów : 172 Punkty Doświadczenia : 9406 Data Dołączenia : 27/04/2012 Wiek : 33 Skąd : DG
| Temat: Re: Wiatyk - polski, darmowy system RPG Czw Sie 28, 2014 7:10 am | |
| Sprawdziłem, przeczytałem, organizuje testy w ten weekend. Zobacze jak stoje z graczami to sie zrobi event na forum. | |
|
Szin "Wasz uniżony Sługa, Mili moi."
Liczba postów : 29 Punkty Doświadczenia : 9233 Data Dołączenia : 28/04/2012 Wiek : 34 Skąd : Dąbrowa Górnicza
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Wiatyk - polski, darmowy system RPG | |
| |
|