| Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Naamah Beherit Dyżurny Sith Kraju
Liczba postów : 132 Punkty Doświadczenia : 9318 Data Dołączenia : 28/04/2012 Wiek : 37 Skąd : Ząbkowice/Międzywodzie
| Temat: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Czw Wrz 19, 2013 4:01 pm | |
| Jako iż aktualnie trwa nabór wniosków na dofinansowanie do rozpoczęcia działalności gospodarczej, a pomysłów mam kilka, to chciałabym was prosić o opinię dotyczącą jednego z nich. Koncepcja owa zakłada stworzenie w Dąbrowie (ewentualnie w Sosnowcu) sklepiku z grami wszelakimi (planszówki, tabletops, komputerowe RPGi, karcianki etc.), otoczką (koszulki, figurki etc.) i jakimś kącikiem do grania tudzież pogadania. Takie coś w typie Barda, z tym że docelowo (czyli po 12-miesięcznym okresie, w którym dozwolone jest li i jedynie samozatrudnienie) do przekształcenia w jakąś klimatyczną, kameralną, tematyczną knajpkę z w/w sklepem jako dodatkiem.
Pytanie moje brzmi: czy jako przedstawiciele grupy, do której taki biznes jest skierowany, uważacie, że jest w Dąbrowie zapotrzebowanie na coś takiego? Konkurencję wszyscy znają (Bard, Flamberg, sklepy internetowe), dlatego proszę odpuścić sobie analizę rynku. Interesuje mnie, czy gdyby takie miejsce powstało w naszej lokalnej wiosze, wzbudziło zainteresowanie was bądź waszych znajomych?
| |
|
| |
lordmarvel Charakter: Chaotyczny Destruktor
Liczba postów : 238 Punkty Doświadczenia : 9470 Data Dołączenia : 27/04/2012 Wiek : 37 Skąd : DG
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Czw Wrz 19, 2013 5:10 pm | |
| Pewnie że by wzbudziło Nawet jeden dzień spotkań moglibyśmy przenieść tam jeśli by to coś pomogło/ jeśli by Ci coś takiego pasowało Trzeba wspierać takie lokalne placówki No i zawsze byłoby to bliżej niż Bard czy cokolwiek w Sosnowcu... | |
|
| |
CMDR Blue R Minister Kucykowego Oświecenia
Liczba postów : 983 Punkty Doświadczenia : 10413 Data Dołączenia : 27/04/2012 Wiek : 37 Skąd : Dąbrowa Górnicza
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Czw Wrz 19, 2013 5:27 pm | |
| Hmmm.... Druga część Bardologiczna - miejsce - wzbudziłaby na pewno. W zasadzie czegoś takiego brak i nasz klub szuka takiego miejsca.
Pierwsza... Cóż. Wiem ile przez moje konto Rebelowe przewinęło się osób, coś kupujących. Sklep ma szansę na 10% zniżki wyciągnięcie w przypadku zaopatrzenia na Rebelu i wielu tak robi. (plus możliwości hurtowe, ale te to raczej dla większych sklepów) Na Allegro jest masa cen "obniżony Rebel"... Zwykle 5-8%, czyli reszta to zysk...
Powiem tak. Ja mógłbym klientem takiego lokalu być. Zawsze wspieram rodzimy przemysł i dla mnie przestawienie się z Rebel.pl, na Naamah Beherit Games jest możliwe... Chcesz to mogę ci (oczywiście bez nazwisk) podać ile gier cenowo przewinęło się przez moje konto, a duża część osób zaopatruje się u mnie. Oczywiście część osób kupuje sama, na konwentach, w promocji Empiku, itd. Ale to może dać ci jako-taką informację. | |
|
| |
Liczba postów : 132 Punkty Doświadczenia : 9318 Data Dołączenia : 28/04/2012 Wiek : 37 Skąd : Ząbkowice/Międzywodzie
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Czw Wrz 19, 2013 7:24 pm | |
| Miejsce jak najbardziej byłabym wam gotowa udostępnić - w końcu to darmowa reklama pocztą pantoflową i ludzie w lokalu. Oczywiście w zależności od warunków, gdyby w ogóle przyszło co do czego. | |
|
| |
MSKPL Wódz Wredne Bydle
Liczba postów : 172 Punkty Doświadczenia : 9406 Data Dołączenia : 27/04/2012 Wiek : 33 Skąd : DG
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Czw Wrz 19, 2013 8:25 pm | |
| Jakiś sens otwarcie czegoś takiego ma... patrząc na konkurencję... Sosnowiec zrobił i jakoś się kręci, Będzin zrobił i ma się świetnie... U nas pewnie też by to wypaliło chodź nie potrafię powiedzieć na ile by ci się to zwróciło... Miałem okazję poznać szefa serwisu "przyplanszy.pl" - właściciela sklepu Flamberg który będzie nam tworzył Blok Planszówek na kwietniowym "Porytkonie √25" (jako jeden z Koordynatorów serdecznie zapraszam) z rozmowy śmiało mogę ci powiedzieć że sklep jest bardzo małą częścią ich zysków 75% to i tak sprzedaż internetowa. Sklepy w Sosnowcu i Będzinie, małe bo małe, też prowadzą sprzedaż i zamówienia internetowo bo mogą tym sięgnąć dalej niż do lokalnych hobbystów... Bez tego raczej się nie obejdzie na dłuższą metę jeśli chcesz na tym zarobić. | |
|
| |
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Czw Wrz 19, 2013 9:05 pm | |
| Biorąc pod uwagę, że to by szło z ewentualnej dotacji, to moja potencjalna strata nie byłaby aż tak dotkliwa. Natomiast sprzedaż internetowa to w dzisiejszych czasach oczywistość, nie pisałam o tym, jako że taki fakt rozumie się sam przez się. Jak już wspomniałam, chodzi mi bardziej o to, czy takowe miejsce do grania tudzież spotkania się/poznania nowych ludzi (patrząc z perspektywy, że ciągle mi chodzi po głowie przerobienie interesu na knajpę, jeśli by się wszystko udało) ma w Dąbrowie sens - w końcu wy wszyscy razem wzięci znacie więcej ludzi, którzy potencjalnie chcieliby - lub nie - skorzystać. | |
|
| |
Owca Giermek
Liczba postów : 29 Punkty Doświadczenia : 9173 Data Dołączenia : 16/05/2012
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Nie Wrz 29, 2013 8:30 am | |
| UWAG UWAGA OWCA PISZE POST!
Na moje oko pomysł jest bardzo dobry i wzbudzi bardzo duże zainteresowanie w DG.
Generalnie 3 razy TAK przechodzisz dalej :] | |
|
| |
kepko6 "Nowy"
Liczba postów : 4 Punkty Doświadczenia : 4848 Data Dołączenia : 06/04/2018
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) Sob Kwi 07, 2018 5:09 pm | |
| Całkowicie się zgadzam z moim poprzednikiem... Nic dodać oraz nic ująć... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) | |
| |
|
| |
| Pytanie do starannie wybranej grupy docelowej - znaczy się do was wszystkich :) | |
|